Een full back-up bevat alle data en een incremental back-up bevat alleen de wijzigingen ten opzichte van de laatst gemaakte back-up.

Full back-up

Een full back-up bevat alle data van de bestanden en mappen die u geselecteerd heeft. Omdat een full back-up alle bestanden en mappen opslaat, resulteert regelmatig full back-ups maken in een snellere en simpelere hersteloperatie. Daarentegen neemt een full back-up relatief veel ruimte in beslag en duurt de kopieerslag relatief lang.

Incremental back-up

Een incremental back-up bevat alleen alle bestanden die gewijzigd zijn sinds de laatst gemaakte back-up. Het voordeel van een incremental back-up is dat het minder tijd kost om de back-up job te voltooien, daarnaast neemt een incremenatal back-up relatief weinig ruimte in beslag. Het nadeel is dat tijdens een hersteloperatie elke incremental back-up verwerkt moet worden wat voor langere hersteltijden kan zorgen. In de meeste gevallen is het daarom raadzaam om te kiezen voor een combinatie van full back-ups en incremental back-ups.